1997 – 2003

(currently only available in Croatian)

TIHA MJESTA

Street art, Poreč, 2003.

 

Tiha mjesta je site-specific projekt koji je trebao skrenuti pažnju turista na tihe i skrovite točke grada, van uobičajenih ruta kojima se obično kreću. Odabrana mjesta «označena» su stolicama obojenim u plavo, a po cijelom gradu su za turiste ostavljene brošure s planom grada i ucrtanim tihim mjestima označenim plavim točkama.

 

KONTAKTI

Galerija proširenih medija, Zagreb, 1998.

Polazišna točka za ovaj rad je bio tekst Ronalda Barthesa Carstvo znakova. Izložba se sastojala od pet kabina ritmično postavljenih u kružnom prostoru Galerije PM. Kabine su se promatrane s udaljenosti doimale praznima, a posjetitelji su u njih ulazili sami, jedan po jedan. U prvoj kabini se na minijaturnom zrcalu posjetitelj mogao susresti s odrazom djelića vlastitog lica, u drugoj se suočio s pogledom osobe koja ga je netremice promatrala kroz uski prorez na tkanini. U trećoj zajedno s osobom na fotografiji koja nam je okrenuta leđima promatra krajolik, u četvrtoj su ovješene slušalice iz kojih dopire jednoličan šum praznog radio kanala, u posljednjoj, petoj, se nalazila platnetna vreća puna paketića koji su se sastojali od više slojeva papira i svilenkaste tkanine u koju su bili umotani bomboni.

SVAKODNEVNE PORUKE

25. salon mladih, dom HDLU-a, Zagreb, 1998.

 

Na različitim mjestima po izložbenom prostoru ostavljene su poruke koje kod posjetitelja trebaju stvoriti nedoumicu jesu li upućene njemu ili ih je netko zaboravio ukloniti prije otvorenja izložbe.

1000 LICA ILI TIŠINA

Galerija Nova, Zagreb, 1997.

 

Izložba se sastojala od 1000 crteža u olovci na papiru kaširanih na podloge. Crteži su prikazivali različite dijelove lica, a motivi su preuzimani iz najrazličitijih predložaka, od lica iz povijesti umjetnosti do lica naših suvremenika iz dnevnih novina i časopisa. Mozaik lica iz različitih epoha prekrivao je zidove u čitavoj galeriji.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s